Kickboxer Darryl Sichtman | Van Itterzon Sport Almere | VAN ITTERZON SPORT

Van Itterzon Sport - Darryl Sichtman

Darryl Sichtman

Darryl Sichtman

Kickbokser

Over:

Drie jaar geleden verhuisde Sichtman vanuit Den Haag naar Almere om zich helemaal te richten op het kickboksen. Sinds een jaar traint hij onder de hoede van Van Itterzon en Eric Warmerdam en zette hij laatste stap naar de absolute top. Al twee keer won Sichtman een wereldtitelgevecht, in december moet dat voor de derde keer gebeuren. Dan is Alexander Stetsurenko zijn tegenstander. “Daar gaan we ons nu op richten”, aldus Van Itterzon.

“Alle topgevechten in het kickboksen worden uitgezonden. We gaan dus de beelden van de partijen van Stetsurenko bekijken en daarna ons plan maken. Zo hebben we dat ook voor dit gevecht gedaan.”

Darryl in actie

20151127131035 (1)

Het gezicht van W5

Sichtman is ondertussen het gezicht van W5 geworden, naast Glory de grootste kickboksbond ter wereld. “Dat betekent dat Darryl vaak uitnodigingen krijgt”, vertelt Van Itterzon, die sinds een half jaar samen met zijn vrouw Natali en Sichtman in Almere Haven Sportschool Van Itterzon sport runt. “Op zijn niveau kun je per jaar maar zo’n zes à zeven gevechten doen. Dus zijn we kieskeurig in welke uitnodigingen we aannemen.”

Sichtman geeft zelf trainingen, maar focust zich vooral op zijn gevechten. “Hoe dichter bij een gevecht je komt, hoe meer er bij komt kijken waarmee je rekening moet houden”, vertelt de geboren Hagenaar. “Zenuwachtig voor de gevechten ben ik nooit. Ook nu had ik zo goed getraind dat ik vol zelf vertrouwen was en hem alleen maar pijn wilde doen. Alleen weet je dat je een kickbokser in een thuisland pas verslaat als je echt veel meer punten maakt of op knock-out. Gelukkig is het wereldtitelgevecht niet in het thuisland van Stetsurenko.”